Израелските въоръжени сили заявиха, че са осуетили планирана ракетна атака на

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че са осуетили планирана ракетна атака на
Коментари Харесай

Израел е осуетил среднощна атака на Хизбула

Израелските въоръжени сили обявиха, че са осуетили планувана ракетна офанзива на ливанската шиитска военна формация " Хизбула " в неделя вечерта, съобщи ДПА.

В известие на израелските сили за самозащита, оповестено в обществената мрежа X, се споделя, че те са поразили " инфраструктура на терористите от " Хизбула в Ливан, в това число боен обект и бдителен пункт.

В известието се прибавя, че са били изумени " четири терористични кафези на " Хизбула ", настоящи по границата с Ливан ". Според израелските сили за самозащита клетките са възнамерявали да изстрелят противотанкова ракета по израелския град Шломи.

Откакто Израел стартира масирана акция с въздушни удари в линията Газа в отговор на кланетата, осъществени на 7 октомври от " Хамас ", зачестиха случаите на принуждение по границата сред Израел и Южен Ливан, който се намира под контрола на " Хизбула ", показва ДПА. Имаше жертви и от двете страни на границата.

На фона на ескалирането на офанзивите от страна на " Хизбула " Израел желае да изтегля още градове в северната част на страната. Министърът на защитата Йоав Галант този уикенд сподели, че е одобрил евакуацията на още 14 селища покрай ливанската граница. Преди седмица Израел към този момент разгласи основаването на 4-километрова неразрешена зона в региона на границата с Ливан.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести " Хизбула " да не открива втори фронт на спора с ръководещата в Газа " Хамас ", защото това би било " грешката на живота ѝ ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР